Kuvat seinällä

Milloin viimeksi kiinnitit huomiota kotisi seinillä oleviin kuviin? Tauluihin, valokuviin, julisteisiin.

Kun kuvat ovat roikkuneet seinällä riittävän pitkään, emme juuri enää huomaa niitä. Alitajuisesti tiedostamme kuvien läsnäolon, mutta tietoista mieltä ne harvoin tavoittavat.

Siksi onkin hyvä aika-ajoin käydä seinille ripustetut kuvat läpi ajatuksella. Pysähtyä kuvan eteen ja kysyä itseltään esimerkiksi:

  • Pidänkö tästä?
  • Miltä tämän kuvan katsominen tuntuu?
  • Saanko siitä voimaa?
  • Liittyykö kuvaan hyviä vai huonoja muistoja?

Ellei kuva enää ilahduta, aiheuta mielihyvää, olisiko tullut aika luopua siitä? Erityisesti jos kuva herättää negatiivisia tunteita tai muistoja, on tullut aika päästää irti.

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Voimaa vievistä, menneessä kiinni pitävistä asioista ja esineistä on parasta päästää irti. Kirjoittaa jäähyväiskirje, kiittää yhteisestä matkasta ja sanoa näkemiin.

Näin vapautuu tilaa jollekin uudelle ja innostavammalle, jollekin joka ehkä jo odottaa nurkan takana.

Mitä tehdä vanhalle taululle?

  • Jos epäilet että kuvalla on vielä jälleenmyyntiarvoa, käy näyttämässä sitä alan ammattilaiselle. Tietoa teoksesta  voit löytää myös googlesta.
  • Anna, myy vaihda, kuva voi olla aarre jollekulle toiselle.
  • Älä heitä roskiin, vaikka pitäisit teosta täysin arvottomana. Jos kuva on kehystetty, voi kehyksille olla käyttöä. Muitakin materiaaleja voi taiteesa kierrättää. Kysy tutulta taiteilijalta.

Parhaimmillaan kuva seinällä toimii kuvallisena viestinä ja muistutuksena innostavista asioista, tavoitteista, parhaista muistoista tai ilahduttavista näkymistä. 

Voisitko käyttää taidetta tietoisemmin kotisi ja työhuoneesi seinällä?

 

Pin It on Pinterest

Share This